God fortsättning önskar Geta

Charlotte Tyldhed
Charlotte Tyldhed 3/13/2024 4:00:00 PM

Men först en tillbakablick

..på något som faktiskt startade redan för 2 år sedan.

2022 var året när vi endast närvarade som besökare på mässan, och vi hade mycket tid och möjligheter att gå på dragningar, men framför allt besöka och prata med kollegor och partners i alla montrarna.

Där och då föddes en idé.

Jag vågar påstå att Geta inte är som andra bolag. Jag har själv en bakgrund i branschen sedan 20 år tillbaka och vet hur mycket yta det kan vara inom tech-branschen. Ibland glömmer man faktiskt bort människorna bakom bolagen och fokuserar ofta bara på produkten och den tekniska lösningen.

Vi på Geta är experter på e-handel och har varit det sedan starten 2010. Våra kollegor har otroligt lång erfarenhet i branschen och många av oss har gedigen teknisk bakgrund. Men det är inte det enda som är viktigt. I alla våra eNPS’er (medarbetarundersökningar) så är det alltid “människorna” som lyfts fram som en av de viktigaste och mest positiva delarna med att jobba på Geta. Och varför inte visa upp just det? Vår vardag, våra relationer, vilka vi är och vad vi drivs av.

Den idén mynnade ut i en monter där vi bjöd in våra kunder och partners in i värmen och vi firade beach party tillsammans ÖoB.

Läs kundcaset

 

Vaddå fira jul i mars? Kan man verkligen göra det?

När palmerna var packade och vi var på väg hem från D-congress 2023 så föddes nästa idé. Vad är det galnaste vi skulle kunna göra på en mässa i mars månad? Vad är det som på riktigt skulle visa vilka vi är och vad som är möjligt att göra och genomföra? Självklart skulle vi fira jul! Den officiella anledningen till jul-temat fick bli “Om du ska ha en e-handel redo för julhandeln, då är det dags att sätta igång nu”

 

Förberedelserna

Vi har förberett den här mässan under ganska lång tid. Med alltifrån inköp av jul-must i god tid (för det är inte helt lätt att hitta det i butik i mars!), monterplanering med allt från backdroppen som vår fantastiska Sven-Erik skapat, till byggande av marknadsstånd hemma i garaget (det är tur att jag har en sambo som står ut med mina idéer), till bakande av pepparkakor av Christians sambo Severina, till letande av lokala uthyrare som hade både ren och släde (där Christian hittade ett fantastiskt gäng gubbar från Fest-i-Väst som hade en hel släpvagn med jul-saker).

 

 

Äntligen fick vi möta alla glada ansikten

Efter all tid, alla förberedelser, var vi äntligen på plats. Och känslan att se människor komma gående i gången, de vänder sig mot vår monter, de hajjar till! Vad tusan är detta!? Inte en klassisk tech-monter!? Jul!? Ren!? Släde!?

Sen ler dom! Stora härliga leenden, och en hel del skratt. Vilka fina samtal det gav och vilket engagemang kring att försöka lista ut varför i hela friden vi firade jul mitt i mars och mitt bland tech-jättar och startups.

Ännu roligare blev det när vi, tack vare vår fina kund E-wheels, fick möjlighet att lotta ut en elsparkcykel till en lycklig vinnare. Och varför gjorde vi det då? Jo, på äkta göteborgs-vis så kopplade vi det till att scootern faktiskt har jul.. Vi lämnar det så.

Läs kundcaset

 

 

Tyvärr kunde jultomten bara dela ut en elscooter i år, vann du inte tycker vi inte att du ska förtrösta. Vår eminenta kollega Claire, som jobbat med e-handel och kundresa sedan 90-talet, delar med sig av några andra julklappar i form av konkreta tips och idéer till dig i blogg-inläggen nedan. Perfekt för dig som jobbar med e-handel!

Varför är kundresan alltid viktigast?

 

 

Ett varmt tack till alla er som besökte oss och skapade glädje!

Tack till E-wheels för den fina elsparkcykeln som vi lottade ut, samt till Jim Stenborg (fotograf), Sweets By Severina som levererade hembakta gotterier och Fest-i-väst för både ren, släde och snökanon!

Och ett stort tack till våra samarbetspartners som hängde på i galenskapen.

 

 

Read about our partners

 

Den största frågan ni ska ställa er nu är:

Vad tusan kommer Geta att hitta på nästa år!?

 

 

Vill du veta mer om vad vi gör på Geta?

Kontakta Lotta direkt