Google annonsering

Digital markedsføring i søkemotorene

Innholdsoversikt

  1. Hva er Google Ads?
  2. Hvordan vi jobber med Google Ads
  3. Hvorfor velge Geta?
  4. Ofte stilte spørsmål

Hva er Google Ads?

Google Ads (tidl. Google AdWords) er Google sitt annonsesystem. Det er basert på pay-per-click-annonsering (PPC), hvor annonsøren ikke betaler for visninger, men for klikk på annonser.

Annonser på Google er den mest populære og lønnsomme formen for søkemotorannonsering, kjent som Search Engine Marketing (SEM). Søkemotorannonsering gir store muligheter for å nå ut til markedet, og har strengt tatt blitt en nødvendighet. For mange kan det være lurt å få hjelp til dette, da det er komplekst, under stadig utvikling og tidkrevende.

Geta er et fullservice digitalbyrå med et internt team av bransjeeksperter som har erfaring og ekspertise innen digital markedsføring.

Vi lager målrettede kampanjer for søk-, display-, shopping- og videoannonser som gir god avkastning og bidrar til vekst i virksomheten din. Google Ads-ekspertene våre har lang erfaring med å utvikle skreddersydde strategier for at du skal nå dine mål for annonsering på nett.

Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg gjerne!

Hvordan vi jobber med Google Ads

Trinn 1: Innsiktsfase

Før vi starter å bygge annonsekampanjene dine, vil vi vite mest mest mulig. Data er nemlig valutaen som driver vekst. I Geta investerer vi mye ressurser i å utforske, analysere, evaluere og bygge et sterkt grunnlag som Google-annonsene kan vokse på. Vi ønsker å lære så mye om virksomheten din som mulig, inkludert detaljer om målgruppen din, fortjenestemarginene dine og livstidsverdien til dine kunder.

Den mest verdifulle ressursen er dine historiske kontodata. Vi analyserer denne dataen på jakt etter verdifulle trender som vil legge grunnlaget for strategien vår. Ved behov kan vi utføre en fullstendig gjennomgang (audit) av din Google Ads konto, hvis du allerede har en konto i dag.

Trinn 2: Konkurrentanalyse

Ikke bare tar vi oss tid til å virkelig forstå din bransje og hvem de forskjellige aktørene er, vi bruker også bransjeledende programvare for å undersøke og analysere hva konkurrentene dine gjør.

Ved å se på hvilke strategier og nøkkelord de bruker og hva de fokuserer på, kan vi få mye innsikt og bygge en strategi som vil gi god avkastning og forutsigbarhet for deg.

Trinn 3: Søkeordsanalyse

For at annonsene skal vises, må det målrettes og bys på spesifikke søkeord.
Derfor et av de viktigste trinnene som må utføres før man starter med SEM- eller Google Ads-kampanje, å gjennomføre søkeordsanalyse for å forstå hvilke søkeord målgruppen bruker når de søker etter produktene eller tjenestene dine.

Teamet vårt utfører søkeordsanalyse ved bruke komplekst verktøy og teknikker og som resultat lage en liste over mest relevante søkeord for akkurat dine tjenester og produkter.

Trinn 4: Kartlegging og strategi

Hvor er du nå? Hvor vil du være? Hva er den beste tilnærmingen for å nå dine mål? Hvor går det digitale markedsføringsbudsjettet ditt? Hvordan kan du styrke din Google-markedsføring som helhet?

Våre eksperter tar opp disse spørsmålene for å hjelpe deg med å nå dine forretningsmål.Vi bruker all vår research og analyse og viderefører den til en effektiv strategi for å markedsføre din bedrift.

Trinn 5. Sporing

Vi setter opp sporing basert på dine mål og for aktiviteter på nettstedet som er viktige for din virksomhet. Som verktøy bruker vi bl.a. Google Analytics og Google Tag Manager som lar oss gjøre datadrevet optimalisering av annonsene, måle effektiviteten og avkastning per investerte krone.

Trinn 6: Kampanjeopsett

Vi vier stor oppmerksomhet til detaljene, og vil bygge opp kampanjer som maksimerer lønnsomheten din, og vil kunne skalere over tid.

Ved å ta i bruk en effektiv kampanjestruktur sikrer vi at søkeord, annonser og landingssider er på linje med virksomhetens mål.

Trinn 7: Kampanjeoptimalisering

Jobben slutter ikke når vi har satt opp kampanjen. I det stadig skiftende markedsføringsfaget er forbedring gjennom optimalisering en av de viktigste metodene for å vinne over konkurrenter. Basert på analyse, bytter vi kontinuerlig ut de nøkkelordene og annonsene som viser svake resultater, og erstatter dem med nye, innovative og mer effektive nøkkelord og annonser for å oppdage nye muligheter for forretningsvekst.

Trinn 8: Rapportering

Våre Google Ads-eksperter fortsetter å overvåke alle aspekter av kampanjen for å bryte ned alle elementene, for eksempel klikkfrekvenser, konverteringer, avkastning osv.

Hva er gjort? Hva forventes? Hva må endres?

Vårt team vil alltid være tilgjengelig for deg til å svare på alle disse spørsmålene og rapportere utviklingen.

Vil du ha hjelp av oss? Ta kontakt! 

Hvorfor velge Geta?

Google-partner med Google-sertifisering

Vi jobber etter Googles anbefalte praksis, og har tilgang til utvalgte arrangementer og opplæring, studier om bransjen vår, produktnyheter og Google Partners’ fellesskap. Vi bruker også Google Ads-kampanjetilbudene for våre nåværende og fremtidige kunder.

Alle våre eksperter er sertifisert av Google.

Google Ads konto audit

Vår audit (gjennomgang) av din Google Ads konto verifiserer ikke bare innstillinger og konverteringssporing, men gir også en grundig analyse av hvordan annonsering i Google bidrar til å nå forretningsmål. Vi identifiserer feil, ineffektive kampanjer og annonser og tapte muligheter.

En audit viser helsetilstanden til Ads-kontoen din med anbefalinger, spesifikke endringer og rettelser.

Vi fakturerer kun for timer

Vi belaster deg aldri for prosentandeler av annonsekostnadene dine. Vi fakturerer kun for de timene vi faktisk bruker.

Dedikert kontoansvarlig

Som kunde får du en dedikert SEM-ekspert som jobber med din konto, som vil være til assistanse og svare på alle spørsmål du måtte ha. Ved å bruke Geta som markedsføringsbyrå får du også tilgang til Getas andre eksperter og rådgivere, slik som innholdsprodusenter og SEO-eksperter.

Maskinlæring og automatisering av prosesser

For å nå kundens mål jobber vi heller smartere enn å legge ned mange ekstra timer. Derfor bruker vi AI (kunstig intelligens) og maskinlæring for å spare tid og penger for våre kunder.

Det er flere tiltak som gjør det mulig, blant annet:

  • Automatisert budgivning
  • Automatiserte regler for annosekampanjer
  • Smarte søk- og displaykampanjer
  • Responsive søkeannonser
  • Google Ads-skripter som gir mulighet å programmatisk kontrollere annonse

Vi gir full tilgang og eierskap til konto og data

Våre kunder har fullt eierskap til alle kontoer og data som opprettes under samarbeidet, dersom det blir nødvendig å si opp avtalen.

Løpende optimalisering

Vi setter ikke bare opp annonser og overlater resten til tilfeldighetene; vi optimaliserer og tester hele tiden nye søkeord, landingssider og annonsevarianter for å nå dine mål med størst mulig effektivitet og treffsikkerhet.

Åpenhet om hva du betaler for

I vår kontrakt oppgir vi tydelig hvilke tjenester som er inkludert i pakken, med estimert tid for hver tjeneste. Du har mulighet til å velge hva du anser som nødvendige aktiviteter, med en detaljert forklaring av hva dette innebærer.

Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg gjerne!

Ofte stilte spørsmål

Hva er Google Adwords?

Google Adwords er navnet på Google sin plattform for betalt annonsering, før de forenklet det til Google Ads.

Hvordan fungerer Google Ads?

Etter du har opprettet en konto kan du velge tekst- eller displayannonser. Deretter velger du målgruppene dine og legger en budstrategi før du starter en kampanje.

Google vil deretter vise annonsene dine hver dag til budsjettet ditt går tomt, og i de fleste tilfeller belastes du hver gang noen klikker på annonsene dine.

Google Ads refererer først og fremst til søkeannonsene du ser over søkeresultatene i Google, selv om Google tilbyr alternativer for å kjøre annonsering på andre kanaler og i andre formater, for eksempel Youtube-annonser.

Er Google-annonser verdt det?

For å avgjøre om annonser er verdt det, må du vite kostnaden per klikk (CPC), klikkfrekvens (CTR) og konverteringsfrekvens (CR). Disse tallene vil gi deg en kostnad per konvertering.

Deretter bestemmer du om denne kostnaden er lav nok til å gi en fortjeneste for deg og din bedrift.

Vi kan hjelpe deg å beregne disse kostnadene gratis.
Kontakt oss i dag, så vil vi veilede deg gjennom det.

Kan Google Ads hjelpe virksomheten min?

Det enkle svaret: Ja.

Det mer komplekse svaret: Det avhenger av markedet, budsjettet og målene dine. Milliarder av mennesker er på Google hver dag på jakt etter svar på spørsmål og noen som kan tilby dem tjenester og produkter.

Google Ads kan plassere deg øverst på søkelisten. Men konkurransen kan være stor på de søkeordene du ønsker å annonsere på, og kostnaden for å skaffe en kunde kan være høyere enn du er villig til å betale. Også hvis du har et mer ukjent produkt eller tjeneste, vil det kreve at du tenker litt annerledes, og kanskje det er riktig å legge mer fokus på SEO.

Det vil uansett være lurt å jobbe med SEO på siden din. En grundig SEO-jobb krever også tid og kunnskap, men vil gi en jevn strøm av organisk (gratis) trafikk til siden, over tid. Vi kan hjelpe deg med SEO-optimalisering også!

Hvor mye koster Google Ads?

I de fleste tilfeller betaler du per klikk for annonseringen din på Google. Kostnad per klikk avhenger av markedet, din budgivning og hvor konkurransedyktig søkeordene er.

For å finne ut hvor mye Google Ads koster, multipliserer du kostnaden per klikk med hvor mange klikk det tar hver dag for å nå målet for potensielle salg.

Eksempel: Hvis markedet ditt har en kostnad per klikk på 10 kr og du håper på 100 klikk eller 3-5 potensielle salg per dag, bør du bruke 1000 kr per dag.

Vi anbefaler vanligvis å kjøpe minimum 500 klikk per måned for å ha en stor nok kampanje til at man kan begynne å gjøre meningsfulle tester og finne statistisk signifikante resultater.

Hvor vises Google Ads?

Google Ads vises over søkeresultatene på Google.

Google tilbyr også annonsering på andre kanaler, for eksempel YouTube og Display (bannerannonsering) som vises på nettsidene som er en del av Googles partnernettverk.

Hvordan belastes Google Ads?

Under de fleste omstendigheter vil Google belaste deg hver gang noen klikker på annonsen din. På enkelte kanaler, slik som YouTube, kan Google belaste deg per visning av annonsen din.

Hvordan fungerer Google Ads-fakturering?

Google belaster deg hver gang annonsekontoen din treffer budsjettet, eller én gang i måneden, avhengig av hva som skjer først.

For eksempel: Hvis kontogrensen din er 5000 kr, belaster Google kortet ditt hver gang du bruker 5000 kr for annonsering, enten det er én gang om dagen eller én gang i måneden.

Etter hvert som tiden går, vil Google sakte øke kontogrensen (kreditten) din. Du kan også be om en økning av kontogrensen.

Er Google Ads gratis?

Nei. Under de fleste omstendigheter betaler du hver gang noen klikker på annonsene dine.

Google tilbyr imidlertid en annonsekreditt hvis du aldri har annonsert med Google før. For å motta en slik kreditt, kan du kontakte et byrå som er Google Partner - det er vi!

Hva er Google Ads shopping-annonser?

Google Shopping-annonser er produktannonser som vises øverst i søkeresultatene.

Disse skiller seg fra standard Google Ads ved at de viser produktbilder og informasjon (pris, rabatt, tilgjengelighet, osv.) på Google Søk.

Produktinformasjonen lastes opp til Google gjennom Google Merchant Center og produktkatalog.

Hva er en Smart-kampanje?

En Google Ads Smart-kampanje er en kampanje på Google Ads som for det meste er automatisert.

Google foreslår dette alternativet for deg som er ny til annonsering, mens de fleste byråer som regel ikke lar Google administrere hele annonsekampanjen på autopilot - fordi vi vet hva vi driver med.

Bør jeg bruke en smart kampanje?

Smarte kampanjer kan fungere hvis du planlegger å bare bruke noen hundre kroner per måned eller mindre på Google-annonsering, og ikke har mye erfaring med ads.

Smarte kampanjer er helautomatiserte, og gir deg veldig få valg og innstillinger sammenlignet med en standard annonsekampanje.

Annonseeksperter er enige om at du vil få de beste resultatene ut av annonsekampanjene dine hvis du bruker en standard kampanje, på grunn av det brede spekteret av målrettingsfaktorer og innstillinger som er tilgjengelig.

Imidlertid kan dette alternativet være mer teknisk komplekst og kreve mer enn de fleste ønsker å investere av tid for å lære.

Dette er grunnen til at vi på det sterkeste anbefaler at du jobber med et Google Ads-byrå hvis du planlegger å bruke nær 10.000 kr eller mer per måned på Google-annonsering.

Vår anbefaling baseres på at resultatene et byrå kan generere for deg skal overgå kostnadene.

Kontakt oss