Erfaringer fra første måned med nye nettsider

2014-03-26 17:00:00

Trafikken

Først og fremst er det jo naturlig og si litt om trafikken. Vår enkle one-pager vi hadde tidligere hadde følgende trafikktall:


Unike besøk geta.no 2013

Som dere ser hadde vi et lite hopp i mai i fjor, da vi lanserte følgende nye one-pager og fikk litt oppmerksomhet rundt denne:


Geta One-pager 2013

Så var det tid for en oppgradering i februar i år. Getas første "ordentlige" eget nettsted.

Nye geta.no 2014

De første seks ukene av vårt nye nettsted har vel mildt sagt knust tallene fra tidligere. På én måned passerte vi totalen for hele 2013 (selv om det ikke nødvendigvis skulle så mye til…):

Unike besøkere geta.no 2014
Vi fikk veldig mye oppmerksomhet rundt lansering, men etter det har det stabilisert seg på et noe lavere nivå.

Hva er mest populært?

Den mest viste siden er hovedsiden vår. Dernest er menneskene det viktigste for våre besøkere. Og det gjør meg glad. For det er der forskjellen ligger. Og rundt 30 % av trafikken er innom bloggen vår, hvor vi deler av vår kompetanse, noe som også er viktig for oss. Mange kommer også tilbake til bloggen.

Fiasko?

Etter én måneds drift var det sørgelige resultatet kun to – 2 – innkommende leads gjennom nettsidene. Det ene viste seg fort å være en mindre seriøs henvendelse. Så ett lead. Noen kan kanskje si at nettsiden ikke fungerer - at den burde generere MYE mer leads? For det er jo ikke spesielt imponerende?

Men at nettsiden ikke fungerer blir allikevel en feilvurdering i min verden.

Målet!

Hva er målet? Og hvem er målet? Jeg snakket med en annen aktør i bransjen og de kunne fortelle at de får mellom tre og 30 leads fra nettsidene hver eneste dag. Burde Geta sikte på det? Nei.

Geta er per i dag et selskap med 25 ansatte og vi vokser for hver kunde vi tar. Per i dag har vi bare rundt 30 kunder, men de er til gjengjeld store. Hadde vi fått la oss si 10 leads per dag i snitt (bortsett fra lørdager og søndager), så ville vi hatt godt over 2000 potensielle caser å jobbe med årlig. I Norge er ikke markedet for EPiServer neppe så stort totalt sett. Per i dag er det rundt 800 kunder på EPiServer, fordelt hovedsakelig på 11 Premium Solution partnere.

Tallet skal og vil helt sikkert vokse, og det skal Geta også. Men for å komme dit ønsker jeg ikke å bla igjennom 2000 henvendelser årlig, når brorparten ikke er kvalifiserte. Da hadde nettsidene vært en fiasko!

  1. Nettsidene skal kvalifisere henvendelsene. Vi i Geta skal til gjengjeld levere kvalitet til de som henvender seg til oss, uavhengig av om de blir en kunde av oss eller ikke. Så hva burde målet i forhold til innkommende leads per måned være? Jeg sikter på ti.
  2. I tillegg skal vi ha folk som har sett nettsidene som henvender seg til oss direkte. Som sender oss anbudsforespørsler fordi de har fulgt oss på web over tid, og trekker oss med som en av få utvalgte kandidater.
  3. Vi vil at folk skal melde seg på våre fagseminar. Med gammel nettside endte vi opp med 17 deltakere. Nå sist hadde vi rundt 60 påmeldinger – her hører det dog også med til historien at vi gjorde flere grep enn bare nettsiden. Vi vil også ha flere som melder seg på vårt nyhetsbrev.
  4. Og viktigst av alt; vi vil at de dyktigste folkene skal søke seg til Geta. For uansett system du velger, så er det folka som implementerer systemet og hjelper deg frem, som gjør om du lykkes eller ei. Og får vi de dyktigste folka, så får vi de beste kundene og så videre. Og nå får vi to til tre kvalifiserte henvendelser ukentlig!

Troverdighet før synlighet

Hans Petter Nygård-Hansen sa under årets Web-forum konferanse at selskaper må bygge troverdighet før de kan bygge synlighet. Dette er jeg en veldig tilhenger av. Hvor mange selskaper har ikke brent seg på å love mer enn de kan holde? Hvor mange har vel ikke kastet bort flerfoldige tusener på å snakke med feil marked?

Hva gjør vi nå?

Det er litt for tidlig å konkludere med hva nettsiden er og ikke er enda. Vi fortsetter å måle og gjøre justeringer. Vi skal som nevnt ha flere leads inn enn det vi har fått til nå. Vi vil fortsette å blogge både på teknisk og merkantilt nivå i forhold til fag, og dele med dere av vår kompetanse.

Jeg tror på en verden hvor kunder handler på nett uten å tenke på det. At alt funker, og at flyten er naturlig. At fokus er på forholdet mellom kunde og butikk, og ikke det vanskelige systemet i midten. Don’t make me think!

Nettsidene er ikke en fiasko. De er på vei til å bli en suksess.

Men to leads per måned? Med halvparten ikke-kvalifiserte? Det er ikke godt nok. Men vi skal fortsette å bygge troverdigheten. Så vil synligheten – og de riktige leadene – komme som en naturlig konsekvens. Og Geta vil fortsette å levere gode EPiServer-løsninger til fornøyde kunder.


Hva tenker du? Har du erfaringer som du kan tenke deg å dele? Eller mener du målene våre er for pinglete? Er geta.no en fiasko slik du ser det? Del gjerne!